Pápež si obnovil argentínske doklady s vážnou fotografiou

Pápež František, hoci je ako hlava katolíckej cirkvi automaticky občanom Vatikánu, si obnovil svoje argentínske doklady.

17.02.2014 21:41
pápež, doklady, pas Foto: ,
Pápež má vraj na nových osobných dokladoch vážnu fotografiu.
debata (11)

Súčasťou procesu bolo aj odobratie odtlačkov prstov, uviedla agentúra AP. Podľa argentínskej ambasády trval František na tom, že za pas a občiansky preukaz osobne zaplatí. „Chcel to pre svoje cestovanie,“ uviedol argentínsky veľvyslanec vo Vatikáne Juan Pablo Cafiero. Argentínske ministerstvo vnútra k tomu dodalo, že pápež prešiel rovnakým zrýchleným konaním, ktoré môžu využiť všetci argentínski občania.

Vydanie dokladov pre pontifika, ktorého občianske meno je Jorge Mario Bergoglio, bolo ale podľa AP predsa len rýchlejšie, lebo ho v tejto záležitosti Cafiero so svojím zástupcom navštívili priamo vo vatikánskych záhradách. Osobne potom zaobstarali Františkovu fotografiu aj odtlačky prstov a pomocou počítača zaznamenali jeho podpis. V pondelok už boli dokumenty pripravené na doručenie.

Argentínske ministerstvo vnútra zverejnilo fotografiu pápežovho pasu a občianskeho preukazu, snímka je však upravená tak, aby nebola čitateľné identifikačné čísla s podpisom. Agentúra AP v poznámkach k snímke uviedla, že na fotografii usmievavý František vyzerá vážne až rozčúlene.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #doklady #Argentína