Polícia v Soči násilím rozohnala happening Pussy Riot

Policajti a príslušníci dobrovoľníckej kozáckej hliadky v stredu v Soči násilne rozohnali happening punkovej skupiny Pussy Riot. Na Twitteri to oznámil hovorca skupiny Pjotr ​​Verzilov.

19.02.2014 15:25
debata (53)

Pri zásahu bolo podľa jeho informácií niekoľko ľudí prevezených na ošetrenie do nemocnice. Kozáci bili dievčatá obuškami a do očí im striekali slzotvorný plyn. Incident sa odohral v sočskom prístave.

Podľa informácie členky Pussy Riot Nadeždy Tolokonnikovovej niesli dievčatá nad hlavami transparent s nápisom „Soči 2014“ a spievali pieseň „Putin nás naučí milovať svoju vlasť“. Zásah bol podľa nej neobyčajne tvrdý. „Bili nás polenami a striekali koreneným sprejom,“ napísala Tolokonnikovová na Twitteri.

Podľa Márie Aľochinovej, ďalšej punkerky Pussy Riot, strážia kozácke hliadky hotel v Soči , kde rocková skupina so svojím sprievodom býva. Sám Verzilov, ktorý o incidente médiá informoval, je údajne hospitalizovaný v kardiologickej klinike sočskej mestskej nemocnice a má poranené oči. Ďalší utrpeli zranenia hlavy a pomliaždeniny.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Pussy Riot #Soči