Janukovyčov jediný spojenec je postrelený

Jeden z najbližších ľudí zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča Andrij Kľujev je postrelený. Potvrdil to v utorok jeho hovorca. Kľujev, ktorý má byť na úteku spolu s Janukovyčom, podľa jeho slov nie je v ohrození života, no nie je známe, kde sa nachádza.

25.02.2014 19:16
zbraň, pištol, ozbrojenec, lúpež, krádež,... Foto:
Ilustračné foto
debata (29)

Hovorca sa odvoláva na dôveryhodné zdroje, podľa ktorých sa nedávno vymenovaný šéf prezidentskej kancelárie dostal v uplynulých dňoch pod paľbu dva razy. Výsledkom je strelné poranenie nohy údajne posledného spojenca proruského lídra. Oboch údajne naposledy videli spolu v nedeľu na Kryme.

Janukovyč ešte koncom januára vymenoval Kľujeva za nového šéfa svojej prezidentskej kancelárie. Obávaný expredseda národnej Rady bezpečnosti bol označovaný za zástancu tvrdej línie a podľa opozičných médií stál za tvrdým útokom polície na demonštrantov ešte z konca novembra, čo bol počiatok neskorších násilných nepokojov. Kľjujev, ktorý v minulosti pôsobil aj ako vicepremiér, pochádza z východoukra­jinskej Doneckej oblasti, rodného kraja samotného exprezidenta. Jeho majetok sa odhaduje na viac ako 200 miliónov dolárov.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Viktor Janukovyč #Ukrajina #Andrij Kľujev