Venezuela vyhostila panamských diplomatov pre sprisahanie

Venezuela vo štvrtok vyhostila panamského veľvyslanca Pedra Pereiru a troch ďalších diplomatov v dôsledku rastúceho napätia súvisiaceho s opozičnými protestami. Krajinu majú opustiť do 48 hodín.

07.03.2014 08:44
Venezuela, nepokoje, Foto: ,
Venezuelou otriasajú spoločenské nepokoje, ktorých motiváciou je nespokojnosť s Madurovou vládou.
debata (2)

Stalo sa tak deň po tom, čo venezuelský prezident Nicolás Maduro prerušil diplomatické vzťahy s Panamou a zmrazil vzájomné ekonomické väzby. Panamu obvinil zo sprisahania, ktorého cieľom je zvrhnúť jeho vládu. Panamský prezident Ricardo Martinelli jeho slová označil za neakceptovateľné.

Rozhodnutia nasledovali po tom, čo Panama požiadala o stretnutie Organizácie amerických štátov (OAS) s cieľom prediskutovať venezuelskú krízu. Martinelli vyjadril nad postupom Madura počudovanie a dodal, že by sa nemal snažiť takto zakrývať realitu. Na Twitteri napísal: „Panama len dúfa, že táto bratská krajina nájde pokoj a posilní svoju demokraciu“.

Venezuelou aktuálne otriasajú spoločenské nepokoje, ktorých motiváciou je nespokojnosť s Madurovou vládou. Pri zrážkach s políciou zomrelo za uplynulý mesiac už najmenej 20 ľudí, pričom dve posledné obete pribudli vo štvrtok, informuje portál stanice BBC.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nepokoje #Venezuela #Panama #vyhostenie #diplomati #sprisahanie