Prestrelka v Charkove má dve obete a niekoľko zranených

Prestrelka medzi znepriatelenými skupinami v ukrajinskom Charkove si v noci na sobotu vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych a niekoľko zranených, vrátane jedného policajta. Informovala o tom agentúra Interfax - Ukrajina s odvolaním sa na ministra vnútra Arsena Avakova.

15.03.2014 09:08
Ukrajina, Krym, kríza, protesty Foto: ,
Na archívnej snímke zranený prozápadný aktivista z Charkova.
debata (89)

Konflikt prepukol v uliciach východoukrajinského mesta v piatok večer. Do sporu sa dostala militantná skupina stúpencov postupu Ruska na Kryme s ukrajinskými radikálmi. Incident vyvrcholil po tom, čo sa radikáli zabarikádovali v budove, v ktorej sídli ich organizácia, a proruskí militanti sa na do nej začali dobývať.

Podľa Avakova sa strieľalo z oboch strán a zbrane tiež neskôr zabavili u členov oboch skupín. Polícia zadržala celkovo 30 ľudí, ako radikálov, tak ich protivníkov.

Agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaný policajný zdroj napísala, že sa proruskí militanti snažili dostať do budovy, v ktorej sa schovala skupina ľudí, ktorí sú podozriví, že v piatok večer strieľali na účastníkov proruskej manifestácie. Podľa tohto zdroja streľbu začali osoby v budove. Či druhá strana paľbu opätovala, ale nepovedal.

89 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #nepokoje #charkov #militanti #Ukrajina