Počet obetí zosuvov pôdy vo Washingtone stúpol na 24

Počet obetí rozsiahlych zosuvov pôdy v americkom štáte Washington stúpol už pravdepodobne na 24. V utorok záchranári vytiahli z bahna dve telá a lokalizovali podľa vlastných údajov osem ďalších, uviedol šéf miestnych hasičov. Od odtrhnutia podmočeného svahu v blízkosti mesta Oso cez víkend ostáva nezvestných 176 ľudí.

26.03.2014 14:20
Washington, bahno, zosuv, zosuv pôdy, obete, mŕtvi Foto: ,
Zosuv pôdy v americkom štáte Washington.
debata

Oficiálny počet obetí je stále 16, kým osem pozostatkov nepotvrdí znalec. Úrady dúfajú, že počet nezvestných sa zníži, keďže niektorých mohli započítať dvakrát alebo ešte len nestihli informovať rodinu alebo miestnych predstaviteľov o mieste svojho pobytu. Po ďalších možných obetiach pátrajú záchranári v daždi, avšak nepredpokladá sa už, že by niekoho našli živého.

Rozloha zasiahnutého územia sa odhaduje na 2,5 štvorcového kilometra, pričom hrúbka bahna miestami dosahuje 4,5 metra. Po nezvestných spočiatku pátrali pomocou vrtuľníka, keďže nebolo jasné, či je oblasť pre záchranárov bezpečná. Predpokladá sa, že príčinou zosuvu boli nedávne výdatné dažde. Zosuv odrezal od sveta mesto Darrington a zapchal severné rameno rieky Stillaguamish. Oblasť mala problémy s nestálou pôdou už aj v minulosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #zosuv #Washington #bahno