V USA popravili vraha, ktorý tvrdil, že spáchal 70 vrážd

Zločinca, ktorý sa hlásil k zabitiu siedmich desiatok ľudí, popravili vo štvrtok v texaskom meste Huntsville. Hoci aj podľa presvedčenia vyšetrovateľov zabil väčší počet ľudí, trest smrti dostal štyridsaťdeväťročný Tommy Lynn Sells v roku 2000 za vraždu trinásťročnej Kaylene Harrisovej. Informujú o tom tamojšie médiá.

04.04.2014 14:45
Tommy Lynn Sells, Texas, vrah, poprava, trest... Foto:
Tommy Lynn Sells
debata

Obhajcovia sa pokúsili dosiahnuť na poslednú chvíľu odklad výkonu absolútneho trestu smrtiacou injekciou, ale najvyšší súd to nepripustil. Obhajcovia žiadali viac informácií o dodávateľovi novej zásoby smrtiacej látky využívanej na popravu. Súd však dal za pravdu predstaviteľom väznice, kde bol trest vykonaný, že firma musí zostať v utajení kvôli ochrane pred prípadnými hrozbami.

Sells podľa svojej výpovede prvýkrát vraždil už v 16 rokoch. Pri vlámaní do cudzieho domu vraj v záchvate hnevu zavraždil muža, ktorého pristihol pri orálnom sexe s chlapcom. Jeho tvrdeniu, že má na svedomí smrť 70 ľudí, odborníci príliš neveria, avšak bývalý texaský ranger John Allen tvrdí, že viac ako 20 vrážd Sells na svedomí mal.

„Potvrdili sme ich 22. Viem, že je ich viac, oveľa viac. Ale koľko, to sa zrejme nikdy nedozvieme,“ povedal. Harrisovú, za ktorej vraždu bol odsúdený na trest smrti, Sells zabil šestnástimi bodnými ranami. Následne podrezal hrdlo jej desaťročnej kamarátke Krystal Surlesovej, ktorá u nej vtedy spala. Krystál však útok prežila a potom zločinca pomohla usvedčiť.

Sellsa vyhlásili za mŕtveho 13 minút po vstreknutí smrtiaceho pentobarbitalu. Otec jeho obete, Terry Harris, ktorý na popravu dozeral, k tomu poznamenal, že vrah zišiel zo sveta oveľa jemnejším spôsobom, ako si zaslúžil. „Ten chlapík v podstate len zaspal,“ povedal novinárom.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #trest smrti #Texas #poprava #vrah