Kaderníčka darovala ODS milión

Stávajú sa aj zázraky. Potvrdzovala by to kaderníčka Sabina Spálovská (23), v súčasnosti na materskej dovolenke, ktorá bola jedným z najväčších minuloročných sponzorov ODS.

07.04.2014 08:35
česká, bankovka, czk, 5000, koruna Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

Ako informoval denník Mladá fronta Dnes, z výročnej finančnej správy strany vyplynulo, že darovala strane milión korún. A to napriek tomu, že dievčina nevlastní ani jedinú nehnuteľnosť a býva v chate na Kroměřížsku. Dokonca ani tá jej nepatrí. ODS za vlaňajšok získala celkove 281 miliónov korún, z toho 78 miliónov vo forme darov.

„Dar spĺňa všetky prísne interné predpisy a ODS ho prijala v štandardnom režime,“ reagovala hovorkyňa ODS Jana Havelková na vlnu podozrenia v súvislosti s nemajetnou sponzorkou. Podpredseda strany Martin Kupka iba skonštatoval, že „ODS nemá prostriedky ani možnosti overovať majetkové pomery darcov“. Zároveň pripomenul, že platí prezumpcia neviny a korunu svojej obrane nasadil tvrdením: „Poznám kaderníčku, hoci aj v mojej dedine, ktorá by si ten milión mohla dovoliť darovať.“

O tom, ako je možné, že miliónová suma „pristála“ na účte ODS, má svojské vysvetlenie aj matka mladej kaderníčky Irena Spálovská. Vraj dcéra má nejaké prostriedky na sponzorstvo politickej strany. „Je pekná, a to je veľká devíza, takže nejaké peniaze na to bude mať,“ povedala bez podrobností. A tak sa čoraz viac množia špekulácie, podľa ktorých dar poslal niekto iný a mladá kaderníčka je iba bielym koňom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #peniaze #ODS #kaderníčka