Ministerka zdravotníctva USA rezignuje pre Obamacare

Americká ministerka zdravotníctva Kathleen Sebeliusová po problematickom rozjazde zdravotníckej reformy vo funkcii končí. Na ministerskom poste ju nahradí doterajší šéfka Úradu pre riadenie a rozpočet Sylvia Mathewsová Burwellová. Informoval o tom vo štvrtok na svojom webe denník New York Times a následne informáciu podľa agentúry Reuters potvrdil vysoko postavený vládny zdroj.

11.04.2014 07:20
Kathleen Sebeliusová, USA, ministerka... Foto: ,
Ministerka zdravotníctva Kathleen Sebeliusová rezignuje.
debata (8)

Sebeliusová dohliadala na problematickú zdravotnícku reformu prezidenta Baracka Obamu. V dôsledku reformy prišlo o poistenie mnoho Američanov, a to napriek prezidentovým sľubom, že sa tak nestane. Mnohí totiž po vyhlásení reformy zistili, že budú musieť platiť oveľa vyššie poistné ako doteraz.

Milióny Američanov vlani dostali od poisťovní nečakané oznámenie o zrušení doterajších poistiek, a to kvôli požiadavkám nového Obamovho zákona. Prezidentova popularita sa potom prepadla na rekordné minimum.

Sama Sebeliusová vlani na jeseň označila za debakel zle fungujúce web, cez ktorý sa má vybavovať nové zdravotné poistenie.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #odstúpenie #ministerka zdravotníctva #Obamacare