Zadržali všetkých členov juhokórejského potopeného trajektu

Všetkých 15 členov posádky potopeného juhokórejského trajektu Sewol je už zadržaných a čelia obvineniam z nedbanlivosti a neposkytnutia pomoci pasažierom, informovali v sobotu miestne úrady.

26.04.2014 11:28
debata (1)

Kapitána plavidla, v ktorého útrobách zahynuli stovky ľudí, zadržali ešte minulý týždeň. Na palube lode sa nachádzalo 476 ľudí, z nich 174 sa podarilo zachrániť, ostatní sú s najvyššou pravdepodobnosťou mŕtvi. Záchranári stále pátrajú po telách obetí, pričom doteraz sa im podarilo nájsť 187 z nich.

Trajekt Sewol sa 16. apríla na ceste z mesta Inčchon na ostrov Čedžu údajne pre prudký manéver prevrátil a následne potopil. Medzi obeťami je množstvo študentov, ktorí tvorili prevažnú časť osôb na palube a cestovali trajektom na výlet. Ich rodiny vyjadrujú nespokojnosť s tempom záchranných prác, ktoré podľa úradov spomalilo zlé počasie a silné morské prúdy.

Postup kapitána aj posádky skritizovala aj juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje, podľa ktorej sa zamestnanci lodnej spoločnosti po nešťastí správali „podobne ako vrahovia“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #trajekt