Výbuch v dome vo Viedni bol zrejme pokusom o samovraždu

Sobotňajšie výbuch, ktorý vážne poškodil jeden z domov na preslávenej viedenskej nákupnej triede Mariahilfer Strasse, bol zrejme dôsledkom pokusu o samovraždu. S plynovým vedením údajne manipuloval devätnásťročný mladík, ktorý krátko po vyslobodení zo sutín domu podľahol zraneniam, oznámila v nedeľu rakúska polícia.

27.04.2014 12:40
Viedeň, Rakúsko, výbuch, dom, explózia Foto: ,
Výbuch na ulici vo Viedni bol zrejme samovraždou.
debata

Jej hovorkyňa Adina Mircioaneová podľa agentúry APA povedala, že zámernému vyvolaniu výbuchu nasvedčujú stopy po manipulácii na plynovom sporáku. V ruke jedinej obete výbuchu okrem toho našli zapaľovač.

Mladík, ktorý sa zrejme rozhodol pre dobrovoľný odchod zo života, mal podľa policajnej hovorkyne osobné problémy. Bol nezamestnaný, mal trápenie v milostných vzťahoch a pred priateľmi sa vraj vyjadril, že už nechce žiť.

Explózia zdemolovala krov a horné dve poschodia budovy. Okrem mŕtveho mladíka si vyžiadala 13 zranených.

Až takmer osem hodín po výbuchu sa záchranárom podarilo vyslobodiť zo sutín živú štyridsaťosemročnú ženu, ktorá prežila v dutine pod troskami. Ukázalo sa pritom, že jej zranenia sú vážnejšie, než sa pôvodne predpokladalo.

Úsek ulice v okolí poškodeného domu je stále uzavretý. Hasiči zabezpečujú zvyšky strechy pred chystaným strhnutím. Potom experti rozhodnú o ďalšom postupe, uviedla APA.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Viedeň