Český lobista Janoušek dostal za zrazenie ženy tri roky väzenia

Pražský súd potrestal českého lobistu Romana Janouška tromi rokmi väzenia za zrazenie ženy autom po dopravnej kolízii.

30.04.2014 18:45
debata (1)

Podľa rozsudku sa podnikateľ dopustil ťažkého ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, nie pokusu o vraždu, ako tvrdila obžaloba. Súd tiež Janouškovi uložil päťročný zákaz šoférovania. Verdikt nie je právoplatný, štátna zástupkyňa sa proti nemu na mieste odvolala a je pravdepodobné, že odvolanie podá aj Janoušek.

Janoušek podľa verdiktu úmyselne zrazil 23. marca 2012 na križovatke v Prahe ženu, ktorá sa predtým postavila pred kapotu jeho porsche a búšila doňho. Chcela tak podnikateľa prinútiť, aby s ňou začal riešiť predchádzajúcu kolízii, pri ktorej jej nabúral auto a od ktorej ušiel. Janoušek sa potom na zelenú rozbehol a ženu zrazil. Polícia ho chytila a pri dychovej skúške mu namerala viac ako dve promile alkoholu.

Poľahčujúcou okolnosťou bol pre Janouška čistý trestný register a tiež to, že zrazenej žene zaplatil odškodné. „Na druhej strane sme nemohli prehliadnuť závažnosť zranení, ktoré poškodená utrpela,“ upozornil sudca. Vodička mala opuch mozgu a zlomeniny rebier i členku, po nehode strávila zhruba mesiac a pol v nemocnici. Keby jej lekári neposkytli včasnú pomoc, mohla aj zomrieť. Janoušek si verdikt vypočuť neprišiel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #väzenie #Roman Janoušek