Výbuch vo väznici v USA si vyžiadal dva životy

Najmenej dvoch mŕtvych väzňov a ďalších približne 150 zranených si vyžiadal výbuch vo väznici v americkom štáte Florida, kde podľa všetkého v noci na štvrtok explodoval plyn.

01.05.2014 14:50
Florida, výbuch, väznica Foto: ,
Policajti stoja pred budovou v Pensacole, v ktorej došlo k výbuchu.
debata

Informovala o tom televízia CNN. Medzi zranenými sú aj dozorcovia. Na mieste záchranári stále vykonávajú vyslobodzovacie práce. Nešťastie sa odohralo v okresnej väznici v meste Pensacola na západe Floridy. Výbuch otriasol registračným centrom, časť budovy sa následne zrútila.

Vo väzení si teraz odpykáva trest približne 600 väzňov. Tých, ktorí vyviazli bez zranení, prevážajú dozorcovia do iných trestaneckých zariadeniach. Pätica okolitých nemocníc podľa CNN ošetrila 155 ľudí. Kliniky uviedli, že nikto z pacientov nebol ohrozený na živote a že na zranenia si najviac sťažovali na bolesti chrbta a krku. Väčšinu ľudí lekári po ošetrení prepustili.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že explodoval plyn. Zatiaľ ale nie je jasné, čo výbuch spôsobilo. Plynovú prípojku podľa médií mohla poškodiť búrka, tá sa oblasťou prehnala a lejaky areál väznice čiastočne vyplavili.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #plyn #väznica #Florida