Ukrajinská armáda zaútočila na povstalcov pri Kramatorsku

Ukrajinská armáda v stredu večer zaútočila na zoskupenie proruských vzbúrencov pri meste Kramatorsk v Doneckej oblasti.

14.05.2014 21:54
Ukrajina, Kramatorsk Foto: ,
Civilista zbiera pozostatky častí ukrajinskej armády, ktoré zostali po bojoch s proruskými ozbrojencami približne 20 km od Kramatorska.
debata (65)

Oznámila to ukrajinská televízia Espreso a správu potvrdili aj povstalecké zdroje. Vojaci do operácie nasadili desať obrnených transportérov a šesť vrtuľníkov, z miesta operácie sa ozývala silná paľba z velkorážných zbraní. O prípadných obetiach informácie nie sú.

K útoku došlo asi tridsať kilometrov od Kramatorska, ktorý patrí k hlavným oporným bodom povstalcov na severe Doneckej oblasti V utorok v Kramatorsku v pasci nastraženej proruskými separatistami podľa armádnych informácií zahynulo sedem ukrajinských vojakov a ďalších sedem utrpelo zranenia. Jedného mŕtveho a štyroch ťažko zranených vo svojich radoch ohlásili aj povstalci.

Podľa veliteľov "domobrany ", na ktorých sa odvoláva ruská agentúra ITAR – TASS, sa operácia armády uskutočnila v dedine Solncevo, kde údajne žiadni proruskí radikáli nie sú. Zásah trval pol hodiny a po jeho ukončení sa časť obrnenej techniky presunula k Slaviansku.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Kramatorsk