Ozbrojenci v Káhire zabili troch policajtov a zranili osem ľudí

Najmenej traja policajti zomreli v noci na utorok pri útoku ozbrojencov pri univerzite v egyptskej metropole Káhira. Podľa agentúry AFP to oznámilo egyptské ministerstvo vnútra.

20.05.2014 15:45
debata (1)

Útoky na príslušníkov bezpečnostných zložiek sa v krajine množia pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami, ktorých favoritom je vodca armádneho puču proti bývalému prezidentovi Muhammadovi Mursímu Abdal Fattáh Sísí.

Atentát majú podľa ministerstva na svedomí neznámi muži, ktorí začali strieľať na policajtov z idúceho automobilu. Útok sa odohral vedľa prestížnej sunnitskej univerzity v Káhire, kde sa predtým konala akcia na podporu väzneného exprezidenta Mursího.

Násilnosti sa v Egypte vystupňovali po Mursího minuloročnom páde, o ktorý postarala armáda na čele so Sísím. Pri útokoch proti poriadkovým silám prišli o život stovky policajtov a vojakov.

Egyptský minister vnútra Muhammad Ibráhím, ktorý vlani prežil pokus o atentát v Káhire, však minulý týždeň vyhlásil, že bezpečnostné sily sú pripravené zaistiť počas volieb plánovaných na začiatok budúceho týždňa bezpečnosť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #atentát #Káhira #zranení #mŕtvi #Muhammad Mursí