Zlodeji vrátili Popoluškine šaty späť na saský zámok

Neznámi odosielatelia šaty vrátili späť v poštovom balíku Popoluškine šaty, ktoré vo februári ukradli z výstavy inšpirovanej filmovou rozprávkou Tri oriešky pre Popolušku na saskom zámku Moritzburg. Informoval o tom regionálny denník Sächsische Zeitung.

23.05.2014 21:41
popoluška, Libuše Šefránková, Pavel Trávniček Foto:
Zábery z filmu Tri oriešky pre Popolušku.
debata (6)

Kópia plesových šiat, ktoré na sebe vo filme mala česká herečka Libuše Šafránková, sa na zámok vrátili vo štvrtok popoludní. Už 15. mája prišiel na drážďanskú správu saských zámkov, hradov a záhrad balík, v ktorom bol vzácny exemplár. „Bol to zašpidený balík bez odosielateľa,“ povedal hovorca inštitúcie Uli Kretzschmar.

Šaty nepozorovane zmizli 22. februára, týždeň pred skončením každoročnej zimnej výstavy o tejto vianočnej filmovej klasike, ktorá sa na Moritzburgu pred viac ako 40 rokmi čiastočne nakrúcala.

Začiatkom mája polícia zverejnila zábery dvoch podozrivých osôb, zhotovené bezpečnostnou kamerou. Podozriví na výstavu prichádzali s poloprázdnou taškou a keď priestory opúšťali , bola taška viditeľne plnšia.

Polícia po páchateľoch stále pátra, teraz aj s pomocou pachových stôp zachytených na navrátených šatách, ktoré mal pravdepodobne niekto na sebe.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #krádež #Tri oriešky pre Popolušku #Popoluška