Zrážka vlakov v Indii má už 40 obetí, sto ľudí sa zranilo

Najmenej 40 ľudí zahynulo a 100 ďalších utrpelo zranenia pri pondelkovej veľkej železničnej nehode v severnej Indii, keď tu osobný vlak narazil do stojaceho nákladného vlaku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním na miestne úrady.

26.05.2014 10:59 , aktualizované: 15:14
debata

Pri nešťastí, ku ktorému došlo v štáte Uttarpradéš, sa šesť vagónov expresného vlaku vykoľajilo. Záchranári stále pracujú na vyslobodzovaní cestujúcich spod prevrátených vagónov a kovových trosiek.

Indická železničná sieť patrí s 23 miliónmi prepraveným pasažierov denne k najväčším na svete a vlakové nešťastia sú v krajine veľmi časté. Vinu na nich spravidla nesie zlý stav vlakových súprav a ľudské chyby, uvádza agentúra AP.

Nešťastia na železniciach a cestách v Indii sú veľmi časté. Približne 11-tisíc osobných vlakov využíva denne 23 miliónov ľudí. Dôvodom nešťastí sú neudržiavané trate a chyby rušňovodičov.

Začiatkom mesiaca narazil vlak do autobusu na neoznačenom železničnom priecestí a zabil 13 svadobčanov, štyri dni predtým zomrelo pri podobnom nešťastí južne od mesta Mumbaj 19 ľudí a ďalšie vykoľajenie vlaku v štáte Assám spôsobilo v apríli desiatky zranených.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlakové nešťastie #India