Thajská junta po prevrate zablokovala Facebook

Thajská armáda, ktorá minulý týždeň uskutočnila v krajine prevrat, v stredu zablokovala prístup na Facebook. Uviedla, že ide o dočasné opatrenie, ktoré má zabrániť šíreniu kritiky puču a zvolávanie protestov proti vojenskej vláde. Informovala o tom agentúra Reuters.

28.05.2014 12:40
Thajsko, vojaci, junta, armáda, Foto: ,
Thajská armáda v Bangkoku
debata (3)

„Zablokovali sme prechodne Facebook a (vo štvrtok) usporiadame schôdzku so zástupcami ďalších sociálnych sietí, ako sú Twitter a Instagram, a požiadame ich o spoluprácu,“ oznámilo thajské ministerstvo informatiky a komunikačných technológií.

„V súčasnej dobe prebieha kampaň, ktorá presviedča občanov, aby sa zúčastnili protestov proti armáde. Musíme požiadať o spoluprácu sociálne siete, aby nám pomohli zastaviť šírenie kritických správ o prevrate,“ dodalo ministerstvo.

Armáda sa chopila moci vo štvrtok s tým, že chce obnoviť poriadok v krajine a presadiť politické reformy.

Thajsko už sedem mesiacov zápasí s politickou krízou a v uplynulých mesiacoch protestovali v uliciach desaťtisíce protivládnych demonštrantov. Armáda po prevzatí vlády pozastavila platnosť ústavy, rozpustila Senát a zaviedla cenzúru tlačených médií i rozhlasového a televízneho vysielania.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #facebook #Thajsko #prevrat