Thajská junta ruší nočný zákaz vychádzania v niektorých letoviskách

Thajská junta v utorok oznámila, že ruší nočný zákaz vychádzania v niektorých turistických oblastiach, vrátane populárnych letovísk Pchúket a Samui. Vládnuca vojenská rada chce týmto krokom zmierniť dopady štátneho prevratu z 22. mája na turistov. Informovala o tom agentúra Reuters.

03.06.2014 16:05
Thajsko, policajti, Foto: ,
Thajskí policajti v Bangkoku.
debata

Armáda vyhlásila sedemhodinový nočný zákaz vychádzania po tom, čo sa pučom ujala 22. mája moci. Neskôr zákaz skrátila na štyri hodiny, a to od polnoci do 4:00 ráno.

„Nočný zákaz vychádzania bude zrušený na ostrovoch Pchúket a Samui a ďalej v Pattáji, Čchonburí a Suráttchání, aby sa zabránilo dopadom na turistický priemysel,“ uviedla vojenská rada v utorkovom vyhlásení v televízii. Vo zvyšku krajiny, vrátane metropoly Bangkok, opatrenie zostane v platnosti.

Armáda zvrhla vládu s odôvodnením, že chce v krajine po polroku protivládnych demonštrácií obnoviť poriadok a presadiť politické reformy. Po prevzatí moci pozastavila platnosť ústavy, rozpustila Senát a zaviedla cenzúru tlačených médií i rozhlasového a televízneho vysielania.

Povolené nie sú ani politické zhromaždenia piatich a viac ľudí, malé skupinky odporcov vojenskej vlády sa napriek tomu každý deň v uliciach hlavného mesta schádzajú.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Thajsko #letovisko #junta #zákaz nočného vychádzania