Na univerzite v Seattli zastrelil útočník študenta

Jednu obeť si vo štvrtok v areáli Pacifickej univerzity v Seattli na severozápade USA vyžiadala streľba v jednej z posluchární.

06.06.2014 06:44
Seattle, streľba Foto: ,
Študenti Pacifickej univerzity v Seattli sa spoločne modlia za svojho mŕtveho spolužiaka a zranených po streľbe útočníka.
debata

Oznámila to miestna televízna stanica KTLA. Útočník, ktorého polícia zadržala, zasiahol štyroch študentov, z ktorých jeden po prevoze do nemocnice zomrel.

Policajti pôvodne za páchateľa označili dvoch strelcov, neskôr však informáciu spresnili s tým, že útočník bol jeden. Mŕtvym je dvadsaťročný študent, rovnako stará študentka je v kritickom stave a zápasí o život. Ďalší dvaja mladí ľudia majú ľahšie zranenia a ich stav lekári stabilizovali.

Motív činu polícia nepozná. Výučba v škole bola zastavená, študentov z univerzitného areálu polícia evakuovala. Podľa očitých svedkov strelec začal paľbu po tom, čo vstúpil do dverí jednej z posluchární. Útočníka premohol personál univerzity v okamihu, keď svoju zbraň nabíjal.

Pacifickú univerzitu navštevuje cvyše 4000 študentov a jej areál je umiestnený v rezidenčnej štvrti Queen Anne len niekoľko minút vzdialené od centra Seattlu.

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Pacifická univerzita #Seattle