Separatisti na východe Ukrajiny zostrelili vojenské lietadlo

Proruskí separatisti v piatok na východe Ukrajiny zostrelili ukrajinskej vojenské lietadlo typu Antonov. Podľa ukrajinskej armády išlo o transportný stroj An-26, ktorý môže prevážať až 40 cestujúcich a v tomto prípade mal na palube humanitárnu pomoc.

06.06.2014 21:07
Ukrajina, vrtuľník Foto: ,
Ukrajinský vojenský vrtuľník neďaleko Slaviansku. Pred týždňom zostrelili proruskí ozbrojenci podobný stroj.
debata (181)

Ozbrojenci tvrdia, že išlo o výzvedné lietadlo. Piloti sa podľa všetkého zachránili, uviedli ukrajinské médiá.

Ako vyhlásil ukrajinský armádny hovorca Vladislav Selezňov, lietadlo bolo zasiahnuté nad mestom, pilotom sa však podarilo ešte odletieť s ním nad neďaleký les a zachrániť sa, keď vyskočili padákom, ešte predtým, než stroj dopadol na zem. Médiá však poznamenali, že presný stav členov posádky nebol známy. Stroj údajne viezol humanitárny náklad zozbieraný dobrovoľníkmi.

V stotridsaťti­sícovom Slaviansku bolo podľa miestnych obyvateľov po celý deň počuť ostreľovanie a výbuchy. Neďaleko mesta pri útoku separatistov zahynul príslušník špeciálnych jednotiek a ďalší dvaja boli zranení, uviedlo ukrajinské ministerstvo vnútra.

Slaviansk je už od začiatku týždňa miestom sústredeného útoku ukrajinskej armády na povstalecké pozície. Tvrdé boje hlásila miestne médiá najmä z predmestskej obce Semenivka, kde podľa nepotvrdených údajov zahynuli už stovky proruských radikálov.

181 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Ukrajina #proruskí ozbrojenci