Väčšinu zranených ešte počas víkendu prepustia z nemocnice

Všetkých 19 účastníkov piatkovej popoludňajšej tragickej dopravnej nehody autobusu hospitalizovaných vo Fakultnej nemocnici v Trnave je v stabilizovanom stave, väčšinu z nich ešte počas víkendu prepustia domov.

07.06.2014 10:50 , aktualizované: 13:31
nehoda, autobus, dialnica pri piestanoch Foto: ,
Záchranárske zložky na mieste nehody.
debata (3)

Zlepšenie stavu konštatovali lekári aj v prípade dvoch pacientov, ktorí boli umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Martin Tabaček. V prípade zranených sa podľa neho nevyskytli žiadne také komplikácie, ktoré by nevedeli lekári okamžite riešiť.

Vyšetrovateľ piatkovej nehody autobusu začal trestné stíhanie

Vyšetrovateľ tragickej piatkovej nehody na diaľnici D1, pri ktorej zahynuli štyri študentky trnavského športového gymnázia, začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý 57-ročný vodič autobusu. Po dopravnej nehode ho vyšetrovateľ zadržal a v súčasnosti s ním prebiehajú ďalšie procesné úkony. Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý stanoví okolností a príčiny nehody. Informovala o tom trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy a vypočúva svedkov. „Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia autobus spolu s vecami detí zaistila pre ďalšie znalecké skúmanie. Veci, ktoré sa nachádzajú v batožinovom priestore autobusu, ale aj tie, ktoré policajti našli v okolí udalosti, v čo najkratšom čase vrátia rodičom detí,“ informovala Linkešová s tým, že polícia bude kontaktovať rodičov osobne, ale aj cez zástupcov školy. Dopravu v tomto úseku obnovili približne o 22:00.

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok 6. júna popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Na mieste nehody bol i minister vnútra SR Robert Kaliňák. Ako uviedol, autobus zišiel z cesty. „Podľa stôp, ktoré autobus zanechal na svahu, tak pravdepodobne sa vodič snažil dostať naspäť na cestu a na tom pomerne prudkom svahu sa prevrátil,“ priblížil Kaliňák možný scenár nehody.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #nehoda #autobus