Pri búrke v Nemecku zomrelo najmenej šesť ľudí

Nemeckú spolkovú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko zasiahla v pondelok večer silná búrka, počas ktorej prišlo o život prinajmenšom šesť ľudí. Vynútila si tiež prechodné uzavretie letiska v Düsseldorfe a spôsobila problémy v pozemnej doprave, ktoré trvajú do utorkového dopoludnia. Informovali o tom médiá.

10.06.2014 14:45 , aktualizované: 15:30
Nemecko, búrka, strom Foto: ,
Spúšť po búrke v Düsseldorfe
debata

V Düsseldorfe zomreli traja ľudia, keď na kôlňu, do ktorej sa pred búrkou schovali, spadol vyvrátený strom. Z trosiek hasiči vyslobodili ďalšie tri zranené osoby, z toho dve ťažko, ktoré sa do búdy tiež uchýlili.

V Kolíne nad Rýnom zomrel zhruba päťdesiatročný cyklista. Podľa polície na neho spadol strom, ktorý zrejme zasiahol blesk. Rovnakým spôsobom prišiel o život jeden človek v Krefelde. Šiestu obeť hlásia z Essenu. Príčinou úmrtia tam podľa všetkého bol srdcový záchvat.

Spúšť po búrke v Nemecku
Búrka v Nemecku spôsobila škody
+3Popadané stromy v Gelsenkirchene

Búrka s prudkým dažďom a silnými vetrami udrela na Severné Porýnie-Vestfálsko po trojdňových horúčavách. Letisko v Düsseldorfe muselo kvôli nej prerušiť prevádzku asi na hodinu. Poryvy vetra dosahovali silu až 150 kilometrov za hodinu. Niektoré lety boli presmerované a desať ich zrušili. Letisko obnovilo prevádzku okolo 22:00 SELČ.

V samotnej metropole Severného Porýnia-Vestfálska niektoré ulice zablokovali kmene vyvrátených stromov. Kvôli zničeným trolejám sa v meste zastavila električková doprava a výpadky elektrického prúdu spôsobili ťažkosti aj v podzemnej dráhe.

Búrka narušila tiež železničnú dopravu. Nemecké dráhy ráno oznámili, že na niektorých tratiach je stále prerušená prevádzka a množstvo vlakov bude mať veľké meškanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #búrka #zranení #mŕtvi #škody