Začína sa odvolací proces s Berlusconim pre sex s neplnoletou

Na milánskom súde sa v piatok začína odvolací proces s talianskym expremiérom Silviom Berlusconim. V takzvanej kauze Rubygate je obvinený z plateného sexu s neplnoletou a zo zneužitia právomoci. Súd prvej inštancie ho vlani neprávoplatne poslal na sedem rokov do väzenia.

20.06.2014 07:45
Berlusconi Foto:
Taliansky expremiér Silvio Berlusconi
debata

Súd uznal politika vlani v júni vinným z toho, že zaplatil za sex s vtedy neplnoletou mladou marockou tanečnicou Karima Mahrúgovou, známou ako Ruby. Navyše podľa rozsudku zneužil svoju právomoc, keď sa intervenciou u polície snažil zabrániť zatknutiu Mahrúgovej, ktorá bola podozrivá z krádeže. Berlusconi i Mahrúgová obvinenia odmietajú a tvrdia, že sex spolu nikdy nemali.

Berlusconi s talianskou justíciou zápasí dlhodobo. Vlani bol napríklad právoplatne odsúdený na štyri roky väzenia za daňové úniky vo svojom mediálnom kolosu Mediaset. Vďaka amnestii sa mu dĺžka trestu znížila na rok. Kvôli vysokému veku ale nemusel sedemdesiatse­demročný politik nastúpiť do väzenia a vybral si miesto toho verejno prospešné práce, a síce starostlivosť o seniorov v domove dôchodcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #silvio berlusconi