V Madride odhalili šesť ilegálnych kliník vedených Číňanmi

Šesť ilegálnych čínskych kliník, ktoré vykonávali najmä potraty v zlých hygienických podmienkach, odhalili španielske úrady v hlavnom meste Madrid. Podľa agentúry AFP o tom v piatok informovala polícia.

27.06.2014 16:45
debata (2)

V súvislosti s týmto prípadom policajti zatkli osem osôb čínskej národnosti a ďalšie dve, takisto Číňanov, vyšetrujú na slobode. Všetci sú podozriví z nezákonného vykonávanie lekárskej praxe a z ohrozovania verejného zdravia.

Podľa vyhlásenia, ktoré vydala polícia, vyšetrovatelia pri zásahu tiež zabavili okolo troch stoviek rôznych lekárskych nástrojov a tiež 148-tisíc tabliet.

AFP poznamenala, že ilegálne kliniky, vedené občanmi čínskej národnosti, boli zriadené v súkromných bytoch vo štvrti Usera. V tejto južnej časti španielskej metropoly žije početná čínska národnostná menšina.

Ilegálne „zdravotnícke zariadenia“ svoje služby podľa polície ponúkali v médiách určených pre čínsku komunitu a pre väčšiu vierohodnosť pritom využívala anagramy a mená španielskych nemocníc. „Ponúkali poradenstvo v oblasti gynekológie, pediatrie a zubného lekárstva, ale aj špeciálne služby ako chirurgické zásahy a potraty vykonávané doma,“ uvádza sa vo vyhlásení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #podvod #madrid #nemocnice #potraty #Číňan