Pád vietnamského vojenského vrtuľníka neprežilo najmenej 16 ľudí

Najmenej 16 vojakov v pondelok neprežilo pád vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil neďaleko hlavného mesta Hanoj.

07.07.2014 08:42
vrtuľník, helikoptéra, vietnam Foto: ,
Príslušníci vzdušných síl strážia okolie nehody.
debata

Ďalších päť osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na médiá a nemenovaných činiteľov. Podľa agentúry DPA niektoré médiá tvrdia, že mŕtvych je dokonca 19 osôb.

Ruská helikoptéra Mi-171 havarovala pätnásť minút po štarte z malej obce asi 40 kilometrov západne od vietnamskej metropoly. Lekári uviedli, že päť zranených osôb má vážne popáleniny. Let bol určený na cvičnému zoskoku oddielu výsadkárov.

Miestne médiá uvádzajú, že vo vrtuľníku bolo 21 ľudí. Okrem trojčlennej posádky bolo na palube 16 výsadkárov a dvaja inštruktori.

Vrtuľník Mi-171 je predovšetkým dopravný stroj, existuje však aj jeho bojové verzia. Oficiálne informácie zatiaľ neupresnili, či nehodu niekto na palube prežil, ani to, či sú medzi mŕtvymi a zranenými tiež nejakí civilisti.

Vojaci a policajti prístup na miesto nešťastia, ktoré je blízko vojenského letiska, zablokovali. Jeden z miestnych obyvateľov agentúre Reuters povedal, že neďaleko miesta nehody napočítal najmenej 12 mŕtvych tiel. Niekoľko pouličných predajcov uviedlo, že vojaci na palube boli výsadkári, ktorí si u nich len niekoľko okamihov pred tragédiou kupovali jedlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #vrtuľník #Vietnam