Cez rusko-ukrajinskú hranicu vraj opäť lietali strely

Proruskí separatisti ostreľovali ruské pohraničné mesto Kujbyševo - a ruské sily spustili odvetnú paľbu na ukrajinské jednotky, uviedla v piatok ukrajinská agentúra Unian s odvolaním sa na hovorcu ukrajinskej bezpečnostnej rady Andrija Lysenka. Incident, ku ktorému došlo ešte vo štvrtok, si zrejme tentokrát nevyžiadal obete na životoch. Na rozdiel od minulej nedele, keď údajne ukrajinský granát preletel hranice a zabil ruského civilistu.

18.07.2014 13:45
Lavrov Foto: ,
Ruský šéf diplomacie Sergej Lavrov.
debata (32)

„Teroristi včera z oblasti obcí Marynivka, Dmytrivka a Stepanivka ostreľovali územie Ruskej federácie, najmä obec Kujbyševo. V odvete ruské vojská začali paľbu na ukrajinské sily v blízkosti hraníc. Dva delostrelecké granáty vybuchli v bezprostrednej blízkosti pohraničného prechodu Marynivka,“ povedal Lysenko.

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v piatok uviedol, že palebné stanovištia na ukrajinskej strane hranice je nevyhnutné umlčať v prípade, že sa z nich úmyselne strieľa na ciele v Rusku. „Už sme varovali, že prijmeme potrebné opatrenia. Prinajmenšom, ak bude jasné, že sa strieľa úmyselne, potom musíme také palebné stanovište jednorazovo umlčať,“ povedal televízii Rossija 24.

Avšak doterajšie incidenty podľa Lavrova skôr zavinila buď neschopnosť ukrajinských delostrelcov či náhoda, ktorá sa vo vojne tiež stáva.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #Sergej Lavrov #kríza na Ukrajine #proruskí separatisti