Dopravné lietadlo pristálo v Manchestri v sprievode stíhačiek

Lietadlo spoločnosti Qatar Airways museli na letisko v Manchestri odprevadiť britské stíhačky pre podozrenie, že na na palube sa nachádza výbušné zariadenie.

05.08.2014 16:28
Manchester, lietadlo Foto: ,
Lietadlo spoločnosti Qatar Airways na letisku v Manchestri.
debata (1)

Stroj podľa agentúry AP bezpečne pristál. Ozbrojené zložky potom z lietadla vyviedli jedného muža. Podľa AP je podozrivý, že spôsobil falošný poplach s pomocou atrapy výbušného zariadenia.

„Lietadlo na prílet eskortovalo na letisko Kráľovské letectvo v dôsledku informácie o možnom výbušnom zariadení na palube, ktorú dostal pilot,“ uviedol zástupca manchesterskej polície John O'Hare. Hovorca manchesterskej polície podľa BBC uviedol, že úrady k prípadu pristupovali ako k mimoriadnej udalosti.

Britské ozbrojené zložky po pristátí v lietadle zadržali jedného muža a podľa agentúry Reuters ho odviedli v putách. Agentúra uviedla, že išlo o muža bielej pleti.

Spoločnosť Qatar Airways uviedla, že na palube bolo 265 cestujúcich a 13 členov posádky. Jeden z pasažierov Josh Hartley po pristátí BBC povedal, že ľudia na palube „zostali pokojní a príliš sa nevyľakali“.

Stroj Airbus A330 odprevadila až na letisko stíhačka Typhoon zo základne Coningsby v grófstve Lincolnshire.

Letisko bolo kvôli udalosti dočasne uzavreté. Niektoré lietadlá boli odklonené a museli pristáť na iných letiskách.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester #výbušnina #Qatar Airways