Po prevrátení trajektu v Bangladéši je stále 120 ľudí nezvestných

Bangladéšski záchranári pokračujú aj v utorok v pátraní po obetiach havárie trajektu s približne 200 cestujúcimi, z ktorých najmenej 120 je nezvestných.

05.08.2014 16:41
debata

Plavidlo sa v pondelok prevrátilo asi 30 kilometrov juhozápadne od bangladéšskeho hlavného mesta Dháka a zachrániť sa ihneď po nešťastí podarilo necelých sto osôb. Nádej na záchranu nezvestných je podľa záchranárov v rýchlych vodách rieky Padma len slabá. Na pátraní sa podieľa armáda, pobrežná stráž i hasiči.

Trajektom MV Pinak-6 cestovali väčšinou ľudia vracajúci sa do Dháky po tom, ako v iných častiach krajiny oslávili moslimský sviatok Íd al-Fitr. Príčina nehody zatiaľ nie je známa, no kapacita lode predstavovala len 85 pasažierov, čo znamená, že bola viac než dvojnásobne prekročená.

Podobná nehoda sa v Bangladéši stala v máji, keď potopenie trajektu neprežilo 54 z približne 200 ľudí na palube. Vzhľadom na rozsah riečnej dopravy a nízke bezpečnostné štandardy nie sú podobné udalosti zriedkavé a niektoré z nich si vyžiadali až stovky obetí. V marci 2012 sa potopil trajekt na takmer rovnakom mieste ako v pondelok, pričom zahynulo najmenej 145 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bangladéš #trajekt