Kvôli ruským sankciám sa zídu zástupcovia EÚ pre poľnohospodárstvo

Kvôli ruskému embargu na dovoz vybraných únijných potravín sa v nadchádzajúcom týždni mimoriadne stretnú predstavitelia Európskej únie pre poľnohospodársku politiku. Vo štvrtok to oznámil francúzsky minister poľnohospodárstva Stéphane Le Foll. Ten vo vyhlásení tiež uviedol, že Paríž chce postupovať spoločne s Nemeckom a Poľskom.

07.08.2014 18:25
Vladimir Putin, Rusko Foto: ,
Vladimir Putin
debata (144)

Mimoriadne zasadnutie únijného výboru pre poľnohospodársky trh sa bude zaoberať možnými dôsledkami ruských sankcií. Le Foll v tejto súvislosti oznámil, že francúzska diplomacia je už v kontakte s vládami Nemecka a Poľska. Paríž chce dosiahnuť, aby tieto tri krajiny v reakcii na embargo zaujali spoločné stanovisko.

Rusko vo štvrtok zakázalo akýkoľvek dovoz mäsa, rýb, mlieka, mliečnych výrobkov, ovocia a zeleniny z EÚ a USA. Únijní poľnohospodári sa teraz obávajú, že kvôli nadbytku produktov sa znížia ceny, klesnú tržby a zvýši sa nezamestnanosť. Niektorí pestovatelia v tejto súvislosti hovoria napríklad o jablčnej vojne, ktorú medzi sebou zvedú členské štáty v snahe zbaviť sa ovocia určeného pôvodne pre ruský trh.

144 debata chyba
Viac na túto tému: #poľnohospodárstvo #Rusko #sankcie