Kyjev navrhol uvaliť sankcie na 172 osôb a 65 firiem v Rusku

Ukrajinská vláda v piatok navrhla uvaliť sankcie na 172 občanov Ruska a ďalších krajín a 65 ruských firiem, ktoré "financujú terorizmus". Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka.

08.08.2014 14:10
Arsenij Jaceňuk Foto: ,
Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk.
debata (205)

Sankcie proti ruským firmám môžu zahŕňať zmrazenie aktív, zákaz prepravy rôznych druhov tovaru cez Ukrajinu alebo zrušenie licencií, dodal podľa agentúry Reuters Jaceňuk.

Jaceňuk oznámil, že odporúčanie bude odovzdané ukrajinskej Rade národnej bezpečnosti a obrany. Premiér predpokladá, že parlament na budúci utorok schvália zákony, ktoré by navrhované kroky legalizovali.

Návrh Kyjeva prichádza deň potom, čo ruská vláda vyhlásila ročné embargo na dovoz potravinárskych výrobkov zo západných krajín. Rusko sa okrem toho chystá zakázať tranzitné lety ukrajinských aeroliniek cez svoje územie a zákaz zvažuje aj pre tranzitné lety aeroliniek z EÚ a USA do Ázie. Moskva týmito opatreniami reaguje na západné sankcie vyhlásené za ruskú podporu východoukrajinských vzbúrencov.

205 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #Arsenij Jaceňuk #Ukrajina #kríza na Ukrajine #sanckie