Pápež príde na historickú návštevu Kórey

Pápež František v stredu príde na historickú návštevu Kórejského polostrova. Súčasťou jeho päťdňového programu bude okrem iného aj veľká omša v centre Soulu za zjednotenie 60 rokov rozdeleného polostrova, stretnutie s obeťami sexuálneho zneužívania zo strany japonských vojakov počas druhej svetovej vojny či stretnutie s rodinami obetí aprílového potopenia trajektu.

10.08.2014 15:15
pápež František Foto: ,
Pápež František
debata (2)

Špekulovalo sa taktiež, že pápež by mohol svoju prítomnosť v regióne využiť aj na cestu do komunistickej Číny.

Pápež František bude po takmer 20 rokoch vôbec prvým pápežom, ktorý do oblasti východnej Ázie príde. František upriamil svoju pozornosť na región aj preto, že jeho predchodca Benedikt XVI. východ Ázie nenavštívil. Ku kresťanstvu sa pritom hlási 30 percent Juhokórejčanov, väčšinu však tvoria evanjelici. Vedenie katolíckej cirkvi navyše koncom júna potvrdilo, že pápež František príde do juhovýchodnej Ázie aj v polovici januára, keď zavíta na Srí Lanku a Filipíny.

Frantšek počas svojich prvých 18 mesiacoch na čele cirkvi zatiaľ vycestoval do Brazílie a na Blízky východ. V júni oznámil zámer vydať sa na svoju prvú cestu v rámci Európy do Albánska.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Severná Kórea #Južná Kórea #Soul