Polícia v USA zastrelila černocha, vypukli násilnosti

Americké mesto St. Louis, ktoré je druhým najľudnatejším mestom v štáte Missouri, zachvátila vlna násilností. Rozbuškou pre nich sa stal sobotňajší incident, pri ktorom polícia zastrelila neozbrojeného černošského mladíka, napísal v pondelok portál BBC.

11.08.2014 15:00
USA, polícia, St. Louis, černoch Foto: ,
V nedeľu sa uskutočnilo pietne zhromaždenie na pamiatku 18-ročného Michaela Browna, akcia ale rýchlo prerástla do nepokojov.
debata (31)

V nedeľu sa uskutočnilo pietne zhromaždenie na pamiatku 18-ročného Michaela Browna, akcia ale rýchlo prerástla do nepokojov. Rozzúrený dav raboval obchody, ničil zaparkované autá a zapálil budovu v areáli čerpacej stanice.

Browna zastrelil policajt v služobnom aute po vzájomnej potýčke vo Fergusone. Toto predmestie St. Louis obývajú prevažne Afroameričania. Prípad úrady stále vyšetrujú.

Brownova smrť pripomenula v amerických médiách udalosť z roku 2012, kedy veliteľ miestnej dobrovoľnej hliadky na Floride zastrelil neozbrojeného černošského mladíka Trayvona Martina. Súd vlani muža prekvapivo zbavil všetkých obvinení, čím vyvolal protesty ochrancov ľudských práv.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #USA #streľba #mŕtvy #násilnosti