Obama prerušil dovolenku, čaká ho porada s Bidenom

Americký prezident Barack Obama prerušil svoju letnú dovolenku a nakrátko sa vracia do Washingtonu, kde ho čaká schôdzka s viceprezidentom Joeom Bidenom a poradcami.

17.08.2014 18:32
Barack Obama Foto: ,
Barack Obama.
debata (63)

Informovala o tom agentúra AP. Biely dom nespresnil, čo bude témou porady. Avšak, podľa AP dôvodom môže byť snaha čeliť kritike, že prezident odpočíva v prímorskom letovisku práve v čase, keď sa odohráva viacero kríz na domácej i zahraničnej politickej scéne.

Obama trávi dvojtýždňovú rodinnú dovolenku na ostrove Martha's Vineyard, ale už počas prvého týždňa sa často vracal k práci. Médiám poskytol vyjadrenia napríklad k americkým leteckým útokom v Iraku či k nepokojom v americkom Fergusone. Vo Washingtone zostane do utorka a zvyšok týždňa strávi opäť s rodinou.

Prezident na Martha 's Vineyard hrá golf, jazdí na bicykli a chodí s rodinou na pláž. Zašiel aj na večierok, kde sa stretol s bývalým prezidentom Billom Clintonom a jeho manželkou, exministerkou zahraničia Hillary Clintonovou. Tá pritom prezidenta krátko predtým pomerne ostro kritizovala kvôli jeho zahraničnej politike.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Barack Obama