Na diaľnici pri frankfurtskom letisku našli bombu z vojny

Priamo na frekventovanej nemeckej diaľnici A3, navyše v blízkosti frankfurtského letiska, našli stavební robotníci nevybuchnutú pol tonovú bombu z 2. svetovej vojny.

19.08.2014 21:17
debata

Kvôli zneškodneniu a zaisteniu britskej nálože večer dočasne nemohli na frankfurtskom letisku pristávať žiadne stroje, informovala agentúra DPA.

Diaľnica A3 bola úplne uzavretá medzi diaľničným krížením Offenbacher Kreuz a Obertshausen. Vytvorili sa tak dlhé kolóny.

Na letisku vo Frankfurte nad Mohanom uzavreli jednu pristávaciu dráhu, pretože nad miestom nálezu bomby východne od letiska bolo zakázané lietať. Pre vzlety však bola dráha naďalej k dispozícii, pretože sa z nej štartuje smerom na západ.

Robotníci našli bombu pri stavebných prácach na diaľnici v smere na Würzburg. Na miesto dorazili pyrotechnici. Bomba má chemickú rozbušku, ktorej zneškodnenie je obzvlášť ťažké.

Nevybuchnutá munícia z druhej svetovej vojny sa v Nemecku vyskytuje často, zvyčajne na ňu narazia robotníci pri stavebných prácach. V polovici júla kvôli takému nálezu museli evakuovať okolo 10-tisíc ľudí v Kolíne nad Rýnom.

V júni pre odpálenie leteckej nálože evakuovali približne 300 domácností v Lipsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #Frankfurt