V Paraguaji zatkli brazílskeho lekára, znásilnil 39 pacientok

Paraguajská polícia zadržala utečeného brazílskeho lekára, ktorý bol vo svojej krajine odsúdený na 278 rokov väzenia. Súd ho uznal za vinného zo znásilnenia 39 pacientok na klinike vykonávajúcej umelé oplodnenie, uviedla stanica BBC. V Paraguaji sa skrýval tri roky.

20.08.2014 14:15
Paraguaj, Roger Abdelmassih, lekár, Brazília,... Foto: ,
Brazílsky lekár Roger Abdelmassih.
debata (2)

Predtým uznávaný lekár Roger Abdelmassih, ktorého luxusnou súkromnou klinikou prešlo podľa brazílskych médií mnoho miestnych celebrít, bol v roku 2010 v ostro sledovanom prípade obvinený z 56 prípadov sexuálneho násilia.

Po tom, čo súd vyriekol verdikt, sa však doktor rozhodol využiť možnosť, že ho počas odvolacieho procesu ponechá justícia na slobode, a v roku 2011 utiekol do susedného Paraguaja. Tam podľa médií žil v prepychovej štvrti metropoly Asunción aj so svojou ženou a dvoma deťmi.

Sedemdesiatročného utečenca zadržala polícia po niekoľkoročnej spolupráci s brazílskymi vyšetrovateľmi a už bol odovzdaný brazílskym úradom. Podľa tamojšieho práva si môže z vysokého trestu odsedieť maximálne 30 rokov.

Na Abdelmassihove nezákonné skutky, ktoré vykonával v rokoch 1995 až 2008, políciu najprv upozornil jeden jeho bývalý zamestnanec. Úradom sa potom prihlásili takmer štyri desiatky žien, z ktorých niektoré znásilnil opakovane. Pacientky na súde uviedli, že ich znásilňoval na izbách, keď zostali samotné. Niektoré sa vraj ešte len preberali z anestézy po zákroku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #lekári #znásilnenie #obvinený #Paraguaj