Do Malajzie priviezli pozostatky obetí havárie letu MH17

Na letisku v malajzijskom Kuala Lumpure pristálo lietadlo s prvými telami a urnami 20 malajzijských cestujúcich, ktorí v ​​polovici júla zahynuli pri katastrofe Boeingu 777 nad východnou Ukrajinou. Vláda vyhlásila deň smútku a vyzvala obyvateľstvo na pietnu spomienku a minútu ticha.

22.08.2014 07:34
malajzijské lietadlo, Malajzia, Foto: ,
Pietny akt po príchode lietadla s telami obetí leteckej katastrofy nad východnou Ukrajinou.
debata (3)

Lietadlo malajzijských aerolínií priletelo z Amsterdamu, kde ostatky naložili. Z 298 ľudí na palube malajzijského boeingu bolo 43 Malajzijčanov, 195 cestujúcich pochádzalo z Holandska. Lietadlo zasiahla strela zem-vzduch odpálená z miest, ktoré kontrolovali východoukrajinskí povstalci.

Vyšetrovanie katastrofy nebolo uzavreté, prvé predbežné výsledky pátrania majú byť zverejnené v septembri. Vykonávanie dôkazov na mieste pádu lietadla museli experti z Holandska a Malajzie prerušiť, pretože v bezprostrednom okolí neustávali boje medzi ukrajinskou armádou a vzbúrencami.

Pozostatky obetí ležali z toho istého dôvodu niekoľko dní na mieste pádu lietadla pri ukrajinskej obci Hrabove. Postupne ich prevážali na identifikáciu do Holandska.

Na letisku v Kuala Lumpure sa zúčastnili na pietnom akte členovia kráľovskej rodiny a malajzijskej vlády. Pristátie priamym prenosom prenášali všetky miestne televízne kanály. Pozostatky obetí postupne odovzdajú pozostalým.

Druhé špeciálne lietadlo z Holandska očakávajú v Malajzii v nedeľu. Z občanov Malajzie, ktorí na palube boeingu zahynuli, zatiaľ identifikovali 30 ľudí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Malajzia #Ukrajina #zostrelené malajzijské lietadlo