Porošenková pózovala v Dome s chimérami

Zatiaľ čo ukrajinský prezident Petro Porošenko má plnú hlavu starostí s občianskou vojnou na juhovýchode krajiny, jeho päťdesiatdvaročná manželka Marina využila ponuku pózovať pre prestížny ženský časopis Elle. Presnejšie pre jeho ukrajinskú mutáciu.

03.09.2014 09:30
Marina Porošenková, Ukrajina, Foto: ,
Marina Porošenková sa rada pekne oblieka.
debata (28)

Už z titulnej strany septembrového čísla sa na čitateľov pozerá sympatická prvá dáma krajiny. Či bude najnovšie vydanie trhákom, je podľa režisérov projektu ešte priskoro hovoriť. V každom prípade fotoreportáž, v ktorej hlavnú úlohu hrá Marina Anatolievna, jej dala poriadne zabrať. Na „pľaci“ ju špeciálne z Londýna pozvaná renomovaná fotografka trápila celých šesť hodín.

Na prvej strane je manželka ukrajinského prezidenta odetá v šatách zdobených bohatými výšivkami dizajnéra VitaKin. „Dlho sme uvažovali, ako čo najpríťažlivejšie zobraziť prvú dámu. Oslovili nás napokon skúsenosti kolegov z brandže, ktorí dokázali svojho času neuveriteľne stvárniť Carlu Bruniovú-Sarkozyovú ale aj Michelle Obamovú,“ priznáva Oľga Topolnickaja, umelecká riaditeľka časopisu.

Prvá dáma Ukrajiny sa čitateľom predstavila okrem už spomínaných bohatých výšiviek aj vo svetlých vlajúcich šatách, ale aj v niekoľkých strohých kostýmoch. Číslo časopisu síce vychádza v týchto dňoch, ale samotné fotografovanie sa uskutočnilo ešte 27. júna. Teda v deň, ako zdôraznila aj samotná Porošenková, ihneď po príchode na „pľac“, keď Ukrajina aj EÚ podpísali asociačnú dohodu.

zväčšiť Marina Porošenková využila ponuku pózovať pre... Foto: Elle
Porošenková, Elle Marina Porošenková využila ponuku pózovať pre časopis Elle.

„Bolo to prvé, čo Marina Anatolievna oznámila, keď sa objavila pred objektívom,“ spomínajú dodne redaktori časopisu.

Samotné fotografovanie Mariny Porošenkovej sa však neuskutočnilo, ako by sa možno čakalo, na kyjevskom Majdane, ktorý dostal jej manžela do prezidentského kresla a jeho manželku spravil prvou dámou krajiny. Už aj preto, že vraj, aspoň podľa odborníkov, na Námestí nezávislosti nie je ani pach po glamoure. Teda realizácii žánru, ktorý spravidla zvýrazňuje atraktívnosť ženy a jej šarm. A tak napokon voľba padla na historickú vilu a dnes vládnu rezidenciu v centre Kyjeva, na Bankovej ulici 10. Kyjevčania ju inak nevolajú ako Dom s chimérami.

„Má neopísateľný kolorit. Genialita architekta Gordeckého vytvorila skvost, ktorý musí nadchnúť. A, samozrejme, že je to fantastické miesto na fotografovanie prvej dámy,“ nadchýna sa Rita Morozovová, zástupkyňa šéfredaktora.

Samotnú Marinu Porošenkovú sprevádzali pri práci jej dve dcéry – Jevgenija a Alexandra. Dokonca si „zahrali“ aj v jednom z mnohých záberov. Stalo sa tak však až po tom, čo z Londýna špeciálne na akciu priletela známa fotografka Haifa Wøhlers Olsenová. Porošenkovú na „pľaci“ poriadne pozvŕtala. Celých šesť hodín. Pričom v tom nebola zarátaná príprava.

„Naša hrdinka sa čestne vyrovnala s nástrahami fotografovania,“ pochvaľovala si po akcii Olsenová. Zároveň potvrdila, že mejkap a photoshop urobili svoje. "Vďaka nim vyzerala pani Porošenková o 15 rokov mladšia,“ priznáva fotografka. Po "šichte“ vraj pili čaj a pochutnávali si na prestížnej Kyjevskej torte, ktorú špeciálne priviezli z podniku patriaceho prezidentovi.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #titulka #Ukrajina #Elle #kríza na Ukrajine #Petro Porošenko #Marina Porošenková