Údajná Putinova milenka Kabajevová odchádza z parlamentu

Bývalá olympijská víťazka v modernej gymnastike Alina Kabajevová skladá poslaneckú funkciu v ruskej Štátnej dume a bude sa venovať športu.

15.09.2014 18:07
Kabajevová, Putin Foto: ,
Alina Kabajevová s Vladimirom Putinom.
debata (49)

Správa z kuloárov dolnej komory ruského parlamentu v pondelok zaujala ruskú verejnosť, pretože tridsaťjedenročnú Kabajevovú napriek kremeľským dementovaniam občas označovali médiá za milenku hlavy štátu.

O tridsať rokov starší ruský prezident Vladimir Putin sa kvôli deväťnásobnej svetovej šampiónke dostal pod paľbu klebiet v roku 2008, keď sa v tlači objavili informácie o ich pripravovanom sobáši.

Sám prezident vtedy povesti o svadbe poprel a denník Moskovskij korrespondent, ktorý informáciu zverejnil, v ten istý deň skončil. Sama Kabajevová informácie o svojom vzťahu s Putinom dôsledne odmietala komentovať.

Znovu sa špekulácie o pomere prezidenta so športovou hviezdou objavili vlani v lete, keď Putin pri návšteve baletného predstavenia v moskovskom Veľkom divadle oznámil novinárom rozchod s manželkou Ľudmilou. So správou o rozchode prvého páru sa objavovali aj mená prípadných Putinových nových partneriek.

Okrem Kabajevovej vraj ako hlavná kremeľská favoritka pripadala do úvahy ruská špiónka Anna Chapmanová, ktorá bola v roku 2010 vyhostená z USA.

Dôvody rezignácie Kabajevovej do médií neprenikli. Podľa agentúry RIA Novosti sa vraj chce vrátiť k pôvodnej profesii a zaoberať sa „športovými otázkami“. Poslankyňou za vládnu stranu Jednotné Rusko bola od roku 2007 a následne získala post podpredsedníčky výboru pre záležitosti mládeže.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Alina Kabajevová