Biely tiger zabil mladíka v ZOO v Dillí

Vzácny biely tiger v utorok napadol a zabil mladíka, ktorý zrejme úmyselne skočil do jeho výbehu v zoologickej záhrade v indickom Dillí.

24.09.2014 08:17
debata

Svedkovia uviedli, že tiger schmatol mladého muža za krk a zadusil ho pred zrakmi kričiacich návštevníkov. Ti do výbehu začali hádzať kamene a polená v márnej snahe muža zachrániť, napísala agentúra AFP.

Riaditeľ ZOO uviedol, že kým stihol strážca pri výbehu spustiť poplach, bolo už na záchranu neskoro. „Máme uspávacie pušky, ale tie sú na klinike v ZOO. Kým sme mohli jednu z nich vyzdvihnúť, muž bol už mŕtvy,“ uviedol riaditeľ.

Muž zrejme úmyselne preliezol cez zábradlie a hlbokú betónovú priekopu, ktorá oddeľuje výbeh tigra od verejnosti. Niektorí svedkovia však uviedli, že zábradlie je príliš nízke a muž sa mohol do výbehu prepadnúť nešťastnou náhodou.

Podľa ZOO pochádzal muž z Dillí a mal približne 20 rokov. Podľa jedného z predstaviteľov ZOO vyzeral, ako by bol pod vplyvom alkoholu. „Strážca sa ho snažil držať od výbehu ďalej, ale nepodarilo sa mu preliezť plot a dostať sa k tigrovi,“ uviedli v rozhovore pre AFP zamestnanci. Tvrdili, že išlo o prvé podobné nešťastie v tomto výbehu.

ZOO v Dillí chová najmenej tri biele tigre, ale len jedného púšťa do výbehu, kde ho môžu vidieť návštevníci. Biele tigre sa vyskytujú v južnej a východnej Ázii a za svoju farbu vďačia recesívnemu génu. Podľa posledného sčítania, vykonaného v roku 2011, žije v Indii menej ako stovka bielych tigrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #zoo #tiger #Dillí #biely tiger