Aký post získa? Maroš Šefčovič možno nebude eurokomisárom pre dopravu

Maroš Šefčovič možno nebude eurokomisárom pre dopravu. Pre RTVS túto možnosť potvrdilo viacero bruselských zdrojov.

08.10.2014 07:36
Maroš Šefčovič Foto: ,
Maroš Šefčovič mal v Európskej komisii zodpovedať za dopravu a vesmír. Či tomu tak skutočne bude, ukážu najbližšie rokovania.
debata (18)

Maroš Šefčovič minulý týždeň europoslancov z dopravného výboru na vypočúvaní bez problémov presvedčil a tí mu krátko po jeho skončení dali zelenú. Je však možné, že nakoniec bude pôsobiť v úplne inej oblasti.

Slovinku Alenku Bratušekovú totiž pravdepodobne poslanci navrhnú vyradiť z Junckerovho tímu. Ako jednu z možností chcú zákonodarci navrhúť, aby jej rezort energetickej politiky získal práve Šefčovič. Stal by sa tak opäť podpredsedom Európskej komisie a na starosti by mal energetickú a klimatickú politiku Únie.

Rezort dopravy možno získa Maďar

Jeho pôvodný rezort dopravy a vesmíru by získal Maďar Tibor Navracsics, ktorému poslanci zobrali kultúru a vzdelávanie. Túto agendu by zase dostala terajšia slovinská europoslankyňa Tanja Fajonová. (Viac v článku Maďari vidia svojho eurokomisára dvojako.)

Tieto možnosti potvrdilo RTVS viacero zdrojov. Či sa však reálne aj potvrdia ukážu najbližšie rokovania. (Prečítajte si viac v článku Juncker musí zvážiť zmeny v eurokomisii.)

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska komisia #Maroš Šefčovič #eurokomisár