Samovražedný útok v Jemene si vyžiadal 43 obetí

Pri samovražednom útoku v jemenskej metropole Saná zahynulo najmenej 43 ľudí a ďalšie desiatky utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na miestnych zdravotníkov.

09.10.2014 10:59 , aktualizované: 11:20
debata

Svedkovia popísali, že telá veľkého množstva obetí vrátane niekoľkých detí videli ležať na námestí Tahrír v centre mesta.

K útoku došlo na Námestí oslobodenia v centre metropoly, ktorá je pod kontrolou šiitských povstalcov z klanu Hautíovcov. Mnohí ďalší ľudia utrpeli pri útoku zranenia. Policajt strážiaci banku pri mieste nešťastia uviedol, že muž, pravdepodobne opásaný výbušninami, sa priblížil k stanovišťu. „Potom sa uprostred strážcov a neďaleko bežných ľudí odpálil,“ povedal pre Reuters.

K činu sa zatiaľ nik neprihlásil, podobné útoky však v Jemene uskutočňuje Al-Kájda na Arabskom polostrove. Jemen už roky bojuje proti jednej z najnebezpeč­nejších odnoží teroristickej siete al-Kájda, k čomu sa v poslednom období pridávajú separatistické vzbury na juhu a politická kríza, ktorá v roku 2012 viedla k zosadeniu autokratického prezidenta Alího Abdalláha Sáliha.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jemen #mŕtvi #samovražedný atentátnik