Francúzskemu páru hrozí väzenie, nedal očkovať deti

Vo Francúzsku sa vo štvrtok začal proces s rodičmi, ktorí odmietli nechať očkovať svoje dve deti vo veku 15 mesiacov a tri roky, ako je v krajine povinné. Mladému páru hrozia až dva roky väzenia a pokuta 30-tisíc eur. Uviedli to francúzske médiá.

09.10.2014 16:50
debata (3)

„Existujú teraz seriózne štúdie, ktoré dokazujú, že vakcíny môžu našim deťom viac ublížiť ako ich ochrániť. Sú v nich prísady ako ortuť a hliník, ktoré sú nebezpečné,“ hovorí matka Samia Larereová. Ona ani manžel Marc nie sú v žiadnej sekte, ani vedení žiadnym náboženstvom, len sa hlásia k „jemným“ lekárskym postupom a nedôverujú mocným farmaceutickým firmám.

Francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Touraineová vo štvrtok krátko pred začatím procesu v Auxerre, juhovýchodne od Paríža, vyhlásila, že očkovanie detí zachraňuje životy a že prísady vo vakcínach nepredstavujú osobitné riziko. Vo Francúzsku podľa nej vzniká akési hnutie nedôvery voči vakcínam, čo ju znepokojuje. „Sloboda sa končí tam, kde sa začína verejné zdravie,“ zdôraznila politička.

Vo Francúzsku sú zo zákona povinné len tri vakcíny, a to proti záškrtu, tetanu a detskej obrne. Bez potvrdenia o vykonanom očkovaní nie sú deti v krajine brané do školských ani ďalších podobných kolektívnych zariadení.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Francúzsko #súd #pokuta #vakcíny #očkovanie