Česko má nové podozrenie na ebolu. Hospitalizovali ženu, ktorá bola v Libérii

Česko má nový prípad podozrenia na ebolu. Z jedného z karlovarských hotelov odviezli zdravotníci v protiinfekčných oblekoch ženu (43) s podozrením na nákazu ebolou.

11.10.2014 21:43
ebola, Hongkong, lekár, rúško, pacient Foto: ,
Zdravotníci v ochranných skafandroch prišli po ženu, u ktorej majú podozrenie, že môže mať ebolu, do jedného z karlovarských hotelov. /Ilustračné foto/
debata (9)

Podľa informácií krajskej záchrannej služby čaká žena na prevoz do pražskej nemocnice na Bulovce, pretože nemožno vylúčiť, že má ebolu. Nedávno sa totiž vrátila z Afriky. Čaká sa na pokyn hlavného hygienika.

„Boli sme privolaní k žene, ktorá podľa popisu trpela infekčným ochorením. Zdravotníci pre ňu preto prišli s ochrannými pomôckami,“ povedala hovorkyňa karlovarskej záchrannej služby Petra Bakurová. Žena bola pred pobytom v Karlových Varoch údajne v Libérii, informuje portál aktualne.cz.

Prvé podozrenie test vyvrátil

Tento týždeň už českí lekári riešili prípad podnikateľa, u ktorého bolo podozrenie, že sa nakazil ebolou.

Ten sa pred troma týždňami tiež vrátil práve z Libérie. Na lekárov sa obrátil kvôli horúčkam, iné príznaky eboly nevykazoval. V piatok zdravotníci oznámili, že podozrenie na túto smrteľnú chorobu vyvrátil test robený v Nemecku.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Pacient #ebola #Libéria