Mafián zabijak sa rozhodol svedčiť. Tvrdí, že ho k tomu vyzval v sne pápež

Bývalý šéf vražedného komanda obávanej neapolskej mafie Camorry Giuseppe Setola sa rozhodol svedčiť proti svojim spoločníkom. Podľa agentúry ANSA povedal, že ho k tomu vyzval zosnulý pápež Ján Pavol II., ktorý sa mu zjavil v spánku a vyzval ho, aby sa kajal a odovzdal štátu dôkazy.

13.10.2014 18:00
Pápež Ján Pavol II. Foto:
Giuseppe Setola z obávanej Camorry tvrdí, že sa mu v sne zjavil Ján Pavol II. a vyzval ho, aby sa kajal.
debata

Setola viedol eskadru smrti klanu Casalesi, ktorá v roku 2008 zavraždila 18 ľudí, vrátane šiestich západoafrických emigrantov. Zadržali ho po intenzívnom pátraní 14. januára 2009 a momentálne je vo väzení s prísnym režimom, ktorý je určený pre mafiánskych bossov.

Bývalý šéf zabijakov zločineckej organizácie minulý týždeň oznámil, že je ochotný spolupracovať s prokurátormi pre organizovaný zločin. Počas pondelňajšieho vypočúvania v prípade vraždy podnikateľa Domenica Noviella podľa talianskej prokuratúry vyhlásil: „Snívalo sa mi o pápežovi Jánovi Pavlovi II., ktorý mi povedal: Kajaj sa.“

Mafián sa teda podľa svojich slov rozhodol spolupracovať s vyšetrovateľmi, aby „obrátil novú stránku pre seba i pre svoju rodinu“.

Setola, ktorý patril v minulosti v Taliansku medzi najhľadanejších zločincov, v minulosti dvakrát unikol zadržaniu. Raz unikol cez dlhý tunel vykopaný pod jeho domom, v ktorom polícia našla okrem iného aj brokovnice s odrezanými hlavňami, pištole a prostriedky na maskovanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #mafia #Camorra #Ján Pavol II. #Giuseppe Setola