Bermudy ohrozuje hurikán Gonzalo

Hurikán Gonzalo pohybujúci sa vo vodách Karibského mora značne zosilnel a podľa meteorológov by sa ešte v stredu mohol stať búrkou druhej najvyššej z piatich kategórií. Gonzalo smeruje k Bermudám, kde by mohol napáchať veľké škody.

15.10.2014 11:40
hurikán, Gonzalo, Bermudy, Karibik, tajfún,... Foto:
Gonzalo je šiestym hurikánom tohtoročnej sezóny, ktorá sa končí v novembri.
debata

Americké Národné hurikánové centrum predpokladá, že na Bermudy dorazí v piatok, pričom tamojšie úrady už odštartovali potrebné prípravy. Podľa predpovedí takzvané oko búrky prejde v približne 50– až 100-kilometrovej vzdialenosti od pobrežia. Pre Spojené štáty zatiaľ hrozbu neznamená.

Gonzalo už zasiahol Panenské ostrovy a... Foto: SITA/AP, Ricardo Arduengo
hurikán, Gonzalo, Bermudy, Karibik, počasie, pláž, mraky, búrka surf, surfer, more, Gonzalo už zasiahol Panenské ostrovy a Portoriko, kde však nenapáchal väčšie škody.

Gonzalo je šiestym hurikánom tohtoročnej sezóny, ktorá sa končí v novembri. Momentálne sa nachádza asi 1100 kilometrov južne od Bermúd a sprevádza ho vietor v nárazoch dosahujúci rýchlosť až 205 kilometrov za hodinu.

„Gonzalo má veľkú šancu stať sa prvým hurikánom štvrtej kategórie od októbra 2011“, keď udrel hurikán Ophelia s rýchlosťou vetrov až 225 kilometrov za hodinu, povedal expert na hurikány Jeff Masters. Gonzalo už zasiahol Panenské ostrovy a Portoriko, kde však nenapáchal väčšie škody.

debata chyba
Viac na túto tému: #hurikán #Karibik