Talianska zdravotníčka podozrivá z 38 vrážd vinu odmieta

Talianska zdravotná sestra podozrivá zo zabitia až 38 svojich pacientov pri predbežnom vypočutí akúkoľvek vinu odmietla. Stala sa vraj obeťou sprisahania.

15.10.2014 12:50
Italy Nurse Foto: ,
Z 38 vrážd podozrivá zdravotná sestra Daniela Poggialiová na súde v Ravenne.
debata

Vyšetrovatelia uviedli, že podozrivá, ktorá pracovala v nemocnici v meste Lugo neďaleko Ravenny, zabíjala pacientov, ktorí ju rozčuľovali, a tiež tých, ktorých príbuzní na ňu vraj mali príliš veľa požiadaviek. Pri telách mŕtvych si potom podľa denníka Corriere della Sera robila fotografie a následne ich zverejňovala na sociálnych sieťach.

Polícia sa prípadom zaoberá už od apríla. Vyšetrovanie začala po podozrivej smrti 78-ročnej pacientky, ktorá trpela bežne liečiteľnou chorobou a napriek tomu bez zjavného dôvodu zomrela. Lekárom sa potom podarilo zistiť, že pacientka zomrela po injekčnom podaní chloridu draselného. Táto látka z tela vyprchá behom niekoľkých dní, a preto je ťažké ju neskôr identifikovať.

Kolegovia uviedli, že Daniela Poggialiová bola skúsená sestra, ktorá vždy ochotne brala nočné služby. Uviedli však, že mala aj pomstivé nálady, keď napríklad podala pacientom príliš vysokú dávku preháňadla, aby tak skomplikovala prácu sestrám z ďalšej smeny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #vraždy #zdravotná sestra #podozrivá