Hľadaj za všetkým ženu? Vzburu v Kyjeve vraj iniciovala ruská agentka

Príťažlivá „spolupracovníčka ruských tajných služieb“ bola údajne v pozadí búrlivej utorňajšej demonštrácie vojakov z Národnej gardy pred prezidentskou kanceláriou v Kyjeve, kde sa domáhali prepustenia do civilu.

17.10.2014 07:44
Ukrajina, demonštrácia Foto: ,
Demonštráciu príslušníkov Národnej gardy v Kyjeve mala údajne vyprovokovať ruská tajná agentka.
debata (82)

Potýčky medzi gardistami a policajtmi si vyžiadali desiatky zatknutých a zranených. Vzburu mala vyprovokovať ruská agentka, známa pod menom Julija Charlamovová alebo Julija Celinská.

„Spolu s ďalšími podstrčenými krajankami ako priateľka vojaka z búriacej sa jednotky provokovala ľudí. Cez sociálnu sieť Vkontakte verbovala vojakov a psychologicky ich spracovávala. Okrem toho stihla aj bojovať v Donbase na východe Ukrajiny, v diverznej jednotke Rusič,“ napísal ukrajinský server podrobnosti.ua, ktorého verziu prebrali aj ďalšie médiá, vrátane agentúry Unian.

„Budúca teroristka“ stihla vo svojom veku 25 rokov vyštudovať univerzitu, vydať sa, porodiť potomka, vstúpiť do organizácie pravoslávnych fašistov – výsadkárov „Barančeky modrého neba“, nájsť si priateľa a preškoliť sa tiež ako spojárka pri elitnej výsadkovej jednotke, kým požiadala o prepustenie z ruskej armády do zálohy. Spravila tak preto, aby prestúpila do služieb ruskej tajnej služby FSB, na ktorej pokyn „riadi niekoľko skupín na sociálnych sieťach, ktoré majú za úlohu rozkladať morálku ukrajinských síl".

Pred ruskými špiónkami varovali ukrajinské médiá opakovane. Najnovšie kontrarozviedka SBU vydala výstrahu aj pred ruskými sociálnymi sieťami.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tajná služba #Ukrajina