Do Nepálu prišiel aj slovenský veľvyslanec z Dillí, chystajú repatriáciu

Do Nepálu, kde tragicky zahynuli dvaja naši horolezci, pricestoval slovenský veľvyslanec so sídlom v indickom Dillí. Podľa informácií ministerstva zahraničných vecí na mieste tragédie spolu s honorárnym konzulom Slovenska v Nepále komunikujú s nepálskymi úradmi a zabezpečujú potrebné úkony.

17.10.2014 11:28
Nepál, lavína Foto:
Snímka z pátracej akcie po mŕtvych a nezvestných horolezcoch zo základného tábora pod vrchom Dhaulágirí v strednom Nepále.
debata (2)

Na základe týchto informácií a podmienok uzatvorených poistných zmlúv zabezpečia ďalšiu konzulárnu asistenciu, ktorá je nevyhnutná pri repatriácii zosnulých osôb," uviedol tlačový odbor rezortu diplomacie.

Najmenej 25 mŕtvych a desiatky nezvestných si vyžiadala snehová búrka a lavíny v okolí turistickej trasy na desiatu najvyššiu horu sveta Annapurna. Medzi nimi sú dvaja Slováci a traja nepálski vodcovia. (Viac v článku Smrtiaca lavína pochovala dvoch Slovákov)

Lavína ich zastihla v utorok v základnom tábore, keď sa chytali zdolať 8 167-metrovú horu, siedmu najvyššiu na svete. Ich telá našli vo štvrtok. Server Expedition.sk uvádza, že ďalších sedem Slovákov a jedného Čecha zachránili pomocou helikoptéry.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #horolezci #Nepál #Lavína