Streľba na škole v americkom Marysville má už tri obete

Piatková streľba študenta na strednej škole v Marysville na severozápade Spojených štátov má tretiu obeť. Svojim zraneniam v nemocnici podľahla 14-ročná dievčina, informovala agentúra AP.

27.10.2014 07:15
Marysville, streľba, škola, USA, mŕtvi,... Foto: ,
Shawna Thorington a Michael Thorington smútia spolu s ich 14-ročým synom Lukasom pred školou v Marisville, kde študent strieľal na spolužiakov.
debata (1)

Nemocnica v meste Everett, kde bola Gia Sorianová hospitalizovaná, oznámila, že dievča zomrelo v nedeľu neskoro večer.

Študent prvého ročníka Jaylene Fryberg v piatok v jedálni školy zastrelil iné dievča a sám seba. Zranil najmenej štyroch ľudí, z ktorých traja boli v kritickom stave. Jedným z nich bolo dievča, ktoré teraz zomrelo. Rodina ponúkla jej orgány na transplantáciu.

Spolužiaci spomínajú na obete streľby v škole v... Foto: SITA/AP, Joshua Trujillo
Marysville, streľba, škola, USA, mŕtvi, študenti, smútok, Gia Sorianová, Jaylene Fryberg Spolužiaci spomínajú na obete streľby v škole v Marysville.

Traja zranení, z toho dvaja bratranci strelca, sú naďalej v nemocnici. Stav dvoch z nich je podľa AP stále kritický a stav jednej osoby je vážny.

V nedeľu sa v telocvični školy na smútočnej slávnosti zhromaždili rodičia, študenti a zástupcovia miestnej indiánskej komunity, z ktorej strelec pochádzal. Motív streľby 14-ročného Fryberga po spolužiakoch je stále nejasný. Jeden zo svedkov minulý týždeň tvrdil, že strelec sa hneval na dievča, ktoré s ním nechcelo ísť na schôdzku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #dievča #stredná škola #strelec